Chłodnie przemysłowe i ich budowa

Chłodnia to obiekt który służy do zabezpieczenia artykułów w niskich temperaturach, co ma na celu zachowanie ich formy do czasu wykorzystania. Tworzy się z izolowanych przedziałów składowych, oraz całej infrastruktury sprzyjającej zapewnieniu odpowiedniej temperatury składowania. Zdarza się, że chłodnie to wolno stojące budynki określone tylko i wyłącznie do długofalowego chłodzenia towarów.

Continue Reading →

W jaki sposób otworzyć zakład przetwórstwa owoców i warzyw

Zakład przetwórstwa owoców i jarzyn trudni się pierwotnym a także pogłębionym przerobem jarzyn i owoców na: miody pitne, konserwy warzywno-mięsne, marynaty owocowe oraz warzywne, kompoty, konfitury, soki warzywne i owocowe, mrożonki owocowo-warzywne.
Typ wytwarzanych przetworów uzależniony będzie głównie od pory roku.

Continue Reading →