Z jakiej przyczyny warto zmienić gary na garnki z żeliwa?

Gary z żeliwa projektowane oraz produkowane są z myślą o osobach, jakim zależy na solidnych naczyniach – takich, w jakich z łatwością możemy przygotować zdrowe posiłki dla całej rodziny.
Użycie wysokiej jakości materiałów w produkcji tych garnków powoduje, iż spełnią one oczekiwania nawet w największym stopniu wymagających eksploatatorów.

Żeliwo jest to nadzwyczaj solidny materiał, zaś warstwa przykrywającej go emalii dodatkowo zwiększa jego wytrzymałość mechaniczną na zarysowania.

Nasza solidna treść (http://creoconcept.pl/) musi przypaść Ci do gustu, gdyż włożyliśmy w nią duża liczbę fantastycznych wiadomości. Więc przeglądaj bez limitu.

Prawidłowe użytkowanie jak też właściwa konserwacja zagwarantują, iż garnki będą mogły być użytkowane przez całe życie nawet przy intensywnej eksploatacji. Garnki wykonane z żeliwa korzystnie oddziałują na aromat i smak przyrządzanych w nich dań, zapewniając niezapomniane wrażenia za każdym razem, niezależnie od stopnia eksploatacji.

Krzesło Alhambra

Autor: GABER
Źródło: GABER

Garnki żeliwne Le Creuset świetnie sprawdzą się w trakcie pichcenia, pieczenia, zapiekania czy też odgrzewania dań różnego rodzaju. Z sukcesem można w nich przyrządzać zupy, mięsa, ryby, owoce morza, dania warzywne, kasze, kompoty. Olbrzymią zaletą jest możliwość użytkowania tych garów na kuchenkach gazowych, elektrycznych. Równocześnie wstawienie garnka do nagrzanego pieca nie wpływa niekorzystnie na ich właściwości, co może przydarzyć się w przypadku zwykłych garów. Dzięki zastosowaniu emaliowanej powłoki żeliwne wyroby mogą być myte w zmywarkach .

Użycie ceramicznej emalii znamiennie wpływa na obniżenie przywierania przygotowywanych dań, jednocześnie pozwalając na użycie minimalnej ilości tłuszczu w trakcie ich termicznej obróbki. To zaś oddziałuje na zmniejszenie kaloryczności dań, ułatwia zmianę przyzwyczajeń żywieniowych i kontrolę stosowanej diety.

Komentarze są wyłączone.