Press "Enter" to skip to content

Estetyka mebli i sprawna chłodnia gwarantem sukcesu w sprzedaży sklepu

Rozpoczynając pracę małego sklepiku na przedmieściach, jak i wielko-powierzchniowego supermarketu, właściciel powinien przygotować odpowiednie zaplecze. Zorganizowana i zdyscyplinowana drabina pracowników to pierwszy czynnik, drugim jest niezbędny sprzęt w postaci regałów, zamrażarek i chłodni, miejsca na rozładunek produktów.

Między regałami sklepowymi można wyróżnić co najmniej kilka rodzajów.

To prawda, że informacje pod tym odsyłaczem są wyjątkowe, zatem jeśli masz chęć zdobyć więcej danych na omawiany temat, to przejdź do witryny – odsyłacz jest tutaj.

Przeznaczane są one na różne działy, z zupełnie inną charakterystyką. Na przykład półki z alkoholem różnią się od innych tworząc bardziej zwarty, ekskluzywny kąt. Zdarza się, że do ciemnych półek dobiera się oświetlenie – bywa tak przy zagranicznych drogich trunkach. Mówimy tutaj raczej o małych w skali sklepu gablotkach aniżeli regałach sklepowych. Regały (sprawdź regały przepływowe: http://www.olejnik.pl/regaly-przeplywowe/) piekarnicze są z kolei zwartymi konstrukcjami, które współgrają z piekarnią w markecie, a jak jej nie ma z magazynem.

Producenci półek na chleb i bułki wybierają drewno, przeważnie spotykany materiał z którego tworzone są te regały. Zachowując świeżość pieczywa pakuje się w torebki papierowe (chleb) lub chroni przed wietrzeniem przezroczystym zakryciem (bagietki). Swoje odgrywa też ustawienie półek i współgranie ich z cenami na paskach.
chłodnictwo

Źródło: http://izolacje.gda.pl/
Czytelna i łatwa konfiguracja regałów na pieczywo, jeśli jest ono naprawdę wysokiej klasy, przekonuje jeszcze bardziej do zaopatrywania się w chleby i bułki. Możliwości ekspozycji wpływają na ludzi nie mniej jak promocje i wyprzedaże, na co nie mogą nie zwracać uwagi kierownicy zmian i marketingowcy danego sklepu.
Zaplecza magazynów to przede wszystkim chłodnie. Gdzież indziej obsługa żywności trzymałaby produkty dopiero mające iść na sklep lub przetrzymywane przez niespecjalną popularność? Sprawna chłodnia to w pierwszym rzędzie niska temperatura i działająca izolacja, która nie miałaby miejsca gdyby nie drzwi chłodnicze. Te drzwi to wiele kilogramów powlekanej blachy stalowej, ościeżnica – również z blachy – oraz szereg gwarancji czasowych i zgodności z przepisami bhp-owskimi.

W skromniejszych warunkach wystarczy spokojnie urządzenie chłodnicze, z regulowaniem ciśnień i temperatur. Jak widać, każdy element zaplecza ma swoje znaczenie w sklepie. Niedopatrzenia w stanie chłodziarek czy regałów automatycznie odbije na sprzedaży i ilości klientów.

Comments are closed.